― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăDoljȘcoala din Ișalnița își va produce singură energia.

Școala din Ișalnița își va produce singură energia.

Cea mai mare centrală fotovoltaică instalată într-o școală din mediul rural din România a fost inaugurată la Ișalnița. Asociația Viitor Plus a avut inițiativa, iar OMV Petrom a susținut-o financiar. Aici au fost montate 356 de panouri solare, cu o capacitate cumulată de 163 de kW.

Sistemul fotovoltaic performant de la Școala Gimnazială și Grădinița „Eliza Opran” din Ișalnița a fost inaugurat astăzi. El face parte dintr-o serie de inițiative ce propun resurse regenerabile de energie în mai multe școli din România, realizate în cadrul campaniei ”Energie verde pentru educație”.

Energia verde generată va acoperi consumul celor două unități de învățământ, iar economiile bugetare astfel realizate vor putea acoperi alte costuri educaționale. Proiectul din Ișalnița a însemnat o investiție de 560.000 lei, pentru achiziția, montajul și sistemul de branșament a panourilor.

Articolul integral pe stiricraiova.ro.