― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăLocal2024 cu noi scumpiri după un târg pe opulență și grandomanie

2024 cu noi scumpiri după un târg pe opulență și grandomanie

După un târg pe opulență și grandomanie marca PSD, urmează un an 2024 cu noi scumpiri (ca de altfel ca în fiecare an care a urmat târgurilor de Craciun de câțiva ani încoace). Și asta pentru că în vocabularul administrației locale nu exista cuvintele ”criză”, ”economie”, ”cumpătare” și ”respect pentru banul public”. Și cel mai probabil nu vor apărea foarte curând. Și în niciun caz anul acesta nu.

Astfel craiovenii s-au trezit la început de an, prin mărinimia Consiliului Local dominat de PSD, cu gigacaloria mărită cu peste 60% față de cea de anul trecut.

Gds.ro precizează: ”Creşterea se datorează dispariţiei compensaţiei venite de la bugetul de stat, iar primăria nu are banii necesari să subvenţioneze întreaga sumă de la bugetul local. Primăria s-a trezit că nu mai primeşte de la guvern cei 45 de milioane de lei, bani pentru compensarea preţului căldurii şi a încercat să scoată de la bugetul local mai mult. […]

Decizia a fost luată în CL Craiova, joi, 25.01.2024, când, potrivit aceleași publicații:

  • a fost aprobat tariful local al energiei termice facturate populaţiei, în cuantum de 376,19 lei/Gcal(exclusiv TVA), respectiv 323,47 lei/MWh (exclusiv TVA);
  • s-a votat menţinerea tarifului de distribuţie şi furnizare a energiei termice, distribuită prin punctele termice pentru populaţie şi agenţi economici în cuantum de 603,35 lei/Gcal (exclusiv TVA), respectiv 518,79 lei/MWh (exclusiv TVA);
  • s-a votat menţinerea preţului local de producere, distribuţie şi furnizare a energiei termice distribuită prin centrale termice în cuantum de 869,20 lei/Gcal (exclusiv TVA), respectiv 747,38 lei/MWh (exclusiv TVA) şi
  • s-a aprobat majorarea cuantumului subvenţiei pentru populaţie de la 133,21 lei/Gcal la 227,16 lei/Gcal (exclusiv TVA), respectiv 195,32 lei/Mwh (exclusiv TVA).”

Ne lovim iată de o logică greu de înteles, specifică partidelor care ne conduc de mai bine de 30 de ani: se alocă bani de la buget cu nemiluita, însă tot pupulația este cea care suportă cea mai mare parte a scumpirilor.

Ca de fiecare dată ședintele de Consiliu Local sunt un simulacru la adresa transparenței, toate chestiunile aflate pe ordinea de zi votându-se la foc automat, căci, nu-i așa, aleșii au treburi mult mai importante decât să discute și să implice și populația în chestiuni care o influențează în mod direct.

P.S. Despre majorarea taxelor și a impozitelor nu mai vorbim, despre vinieta pentru parcarea curentă (majorată de la 74 la 100 lei/mașină, conform Hotărârii de CL nr 562/2023) sau despre majorarea taxei de salubrizare (de la 12 la 18lei/persoană). Acestea sunt chilipiruri.