― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăLocalPET-CT, un aparat esențial pentru bolnavii de cancer, zace din 2013 în...

PET-CT, un aparat esențial pentru bolnavii de cancer, zace din 2013 în incinta Departamentului de Imagistică din cadrul UMF Craiova

Deși în zona Olteniei numărul pacienților cu cancer este semnificativ, nimeni nu a fost interesat să utilizeze acest aparat pentru ceea ce este el de fapt gândit. S-au mulțumit cu jumătatea paharului, din motive doar de cei din conducerea UMF știute și folosesc doar partea de CT a acestui aparat. Și fac bani cu ea.

„Echipamentul funcţionează fără întrerupere ca şi CT, mai puţin funcţia PET. Pentru utilizarea funcţiei PET este necesară injectarea unei substanţe radioactive cu acronimul FDG care trebuia să fie produsă de partenerul IFIN Bucureşti (pentru a avea costuri mai mici).

Partenerul IFIN Bucureşti nu a reuşit autorizarea şi producerea de FDG, motiv pentru care s-a luat decizia renunţării la continuarea autorizării laboratorului cald”, motivează reprezentanții UMF Craiova.

UMF Craiova explică și cum stă treaba cu partea de PET. După toate calculele făcute, concluzia și mesajul pentru pacienții cu cancer din Oltenia: nu au fost justificate cheltuielile pentru partea de PET. Așadar, zona va rămâne mulți pași în urmă din acest punct de vedere.

Procedura operațională de radiodiagnostic cu sursă deschisă de radiație ionizantă, punctual pentru laboratorul din cadrul UMF din Craiova necesită soluție de fluor-dezoxi-glucoză, FDG.”

Articolul integral pe Oltenia Live.