― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăLocal”Piața Veche” a Craiovei călcată în picioare de investițiile municipalității. Societatea civilă...

”Piața Veche” a Craiovei călcată în picioare de investițiile municipalității. Societatea civilă ia atitudine

Primul centru comercial în jurul căruia la sfârșitul secolului al XVI-lea ”se construiau deja întinse curți boierești și negustorești” este sortit uitării. Multe dintre orașele europene încercă din răsputeri să conserve vestigiile istorice în timp ce marea majoritate a administrațiilor locale din România le ”modernizează“ construid mastodonturi arhitecturale pe amplasamentele acestora, menite să stergă orice urmă de existență a acestor vestigii istorice.

Încă de acum câțiva ani administrația locală se lăuda cu grandiosul proiect intitulat „Revitalizare Centrul Istoric – zona Piaţa Veche – Felix Aderca”. În 2019 s-a aprobat chiar și un Studiu de Fezabilitate în acest sens, vehiculându-se și o sumă mult departe de cea stabilită în prezent: 12.415.847,38 lei (evident mult mai mică).

Zona vizată în SF-ul proiectului „Revitalizare Centrul Istoric – zona Piaţa Veche – Felix Aderca”

Zona vizată în SF-ul proiectului „Revitalizare Centrul Istoric – zona Piaţa Veche – Felix Aderca

În 2023 ”revitalizarea” se transformă în construirea unui complex sportiv peste amplasamentul Pieței Vechi. Valoarea la care se ridică ”investițiile”, potrivit Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „ Complex sportiv – zona Piața Veche – str. Felix Aderca”, este halucinantă: 526.397.948,83 lei. Adică peste 100 MILIOANE DE EURO din bugetul local.

Citește și : Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate referitor la obiectivul de investiţii Complex sportiv – zona Piața Veche – str. FelixAderca (din 18.12.2023 propus spre aprobare în ședința de C.L.)

Căteva explicații privind oportunitatea proiectului propus de minicipalitate oferite de Cristian Botofei, inginer constructor-consultant:

  • Oportunitatea încă unei săli de sport între stadionul Oblemenco, Sala Polivalentă, complexul sportiv Tineretului + 2-3 săli ale liceelor din cartier este analizată aici: https://bit.ly/4alLgE2 
  • Prin HCL 131/2019 a fost aprobat, de către același Consiliul local, un alt studiu de fezabilitate, tot pentru Piața Veche, dar cu un cost de peste 40 de ori mai mic, cca 2,5 milioane de euro! Mai multe despre utilitatea noului proiect aici: https://bit.ly/476XvRY

Citește și : Sală de box si sală de scrimă la preț pe metru pătrat mai mare decât Burj Khalifa !!

PIAȚA VECHE CRAIOVA a inițiat și o petiție menită să înfrâneze acțiunea ostilă a administrației față de monumente și prin care solicită ”clasarea imobilelor existente ca monumente istorice reprezentative pentru patrimoniul cultural local și păstrarea funcțiunii zonei, aceea de piață agroalimentară, după cum este prevăzut în noul Plan Urbanistic General al Craiovei”

Petiția ”Împreună salvăm Piata Veche a Craiovei”

Petiția ”Împreună salvăm Piata Veche a Craiovei”

Posted by Piața Veche Craiova on Thursday, January 25, 2024

Ieri,25 ianuarie, Ordinul Arhitecților a organizat la Craiovao dezbaterela care au participat arhitecți, oameni politici dar și cetățeni. S-au prezentat proiecte din ultimii 30 de ani realizate pentru Piața Veche. Concluzia este una cât se poate de logică: proiectul propus de Primarie (sala de sport de 100 de milioane de euro) este inadecvat desprins din cu totul alt film decat celelalte clădiri și istoria zonei.

Suntem la dezbatere publică privind zona Piața Veche ! Ne bucură interesul cetățenilor! Ne întristează lipsa de…

Posted by Piața Veche Craiova on Thursday, January 25, 2024