― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăLocalSucursala Regională de Căi Ferate Craiova dorește să ofere proiectului "Biblioteca din...

Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova dorește să ofere proiectului „Biblioteca din Gară” un caracter permanent.

DIn dorința de a afla mai multe detalii despre viitorul proiectului ”Bibliotecă din Gară” inițiat de Regionala C.F. Craiova, echipa GazetaCraiovei.ro a înaintat o solitare Biroului de presă al CNCF “CFR” SA pentru o obține mai multe informații.

Redăm mai jos comunicatul primit pe adresa de email a redacției.

Către,
Gazeta Craiovei,

Ca urmare a solicitării dumneavoastră privind precizarea unor detalii referitoare la proiectul „Biblioteca din Gara”, materializat prin amplasarea unei biblioteci publice în incinta sălii de așteptare din Gara Craiova, va comunicăm următoarele:

1.     Durata de amplasare a bibliotecii.

Sucursala Regionala de Căi Ferate Craiova nu și-a propus o limitare temporală în ceea ce privește durata de amplasare a bibliotecii în incinta sălii de așteptare din Gara Craiova, dorința noastră fiind aceea de a reuși să oferim proiectului „Biblioteca din Gara” un caracter permanent.

2.     Cum se procedează: se împrumută pe perioada staționării în incinta gării sau se poate preda în altă stație care are amplasată o bibliotecă similară.

„Biblioteca din Gară” este o bibliotecă publică, așadar este o bibliotecă deschisă oricărei persoane iubitoare de lectură.

Aceasta oferă posibilitatea oricărei persoane interesate de explorarea lumii fascinante a cărtilor, de a împrumuta, în mod gratuit, cartea preferată pe care o poate citi atât în sala de așteptare, cât și pe parcursul călătoriei cu trenul sau, de ce nu, pe care o poate lua pentru a o lectura în confortul propriei locuințe. Așadar, biblioteca nu impune condiții rigide în ceea ce privește utilizarea fondului de carte, functionând după un principiu simplu: am luat – am finalizat de lecturat – am returnat.

Pe viitor, ne propunem să extindem rețeaua de biblioteci publice și în gările Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Valcea, Slatina, Pitești și Roșiori acoperind astfel toate județele aflate pe raza Regionalei Craiova și facilitând în acest fel accesul cât mai multor persoane spre lumea fascinantă a cărților.

Înființarea bibliotecilor în fiecare gară reședință de județ va conduce implicit la crearea unui sistem de returnare mai facil al cărților și la apariția unui circuit al fondului de carte.

3.     Se pot dona cărți bibliotecii? Care este procedura?

Biblioteca amplasata în incinta sălii de așteptare din Gara Craiova functioneaza în mod exclusiv cu cărți provenite din donații.

Din dorința de a reuși să oferim acestui proiect un caracter permanent am lăsat deschisă posibilitatea donației de carte, astfel orice persoană binevoitoare poate lăsa direct pe rafturile bibliotecii volume din propriile sale colecții oferind în acest fel posibilitatea cât mai multor oameni de a se bucura de ele.

De asemenea, donațiile provenite din rândul salariaților continuă, reușind să constituim din acestea un stoc de cărti din care rafturile bibliotecii sunt suplimentate periodic.