― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăLocalTopul destinațiilor preferate ale oltenilor

Topul destinațiilor preferate ale oltenilor

Destinațiile de vacanță preferate ale românilor au fost accesibile și în 2023 de pe Aeroportul International Craiova. Zborurile charter au fost calea rapidă și comodă către orașele însorite ale Turciei, Greciei sau Tunisiei, potrivit directorului aerogării, Sorin Manda.

„Cu un program bine structurat de zboruri, pasagerii au avut șansa de a călători spre destinații estivale sau orașe istorice, fără a mai fi nevoiți să facă escală în alte aeroporturi aglomerate”, spune acesta, citat de reporter24.ro.

„33.068 reprezintă numărul total de călători care au ales această facilitate, oferită de Aeroportul Internațional Craiova și agențiile partenere. Principala atracție a fost Antalya, către care au zburat 19.541 de pasageri.  Cu aceste zboruri, călătorii din Oltenia și din întreaga regiune au șansa de a descoperi locuri noi și de a transforma fiecare vacanță într-o aventură memorabilă, încă din aeroport”, mai precizează directorul Aeroportului citat de aceeași publicație.

În ceea ce privește numărul de călători, Aeroportul a înregistrat, conform infotoday.ro în primele șase luni ale acestui an ”peste 283.000 de pasageri”. ”Cifra” nu justifică însă nici pe departe pierderile pe care le înregistrează Aeroportul sub ”domnia” cumnatului doamnei primar Lia Olguța Vasilescu, Sorin Manda, care a lucrat toată viața numai la stat (probabil calitățile sale recomandându-l cu multă căldură).

Infografic Sorin Manda privind traficul de pasageri

„Sărbătorim un bilanț extraordinar al Aeroportul International Craiova, care a înregistrat cel mai bun an din istoria sa, cu un impresionant număr de 598.005 pasageri în 2023! În comparație cu ultimii patru ani, această realizare marchează nu doar o creștere constantă, ci și întărirea poziției  Aeroportului Internațional Craiova în zborurilor aeriene, reflectând angajamentul nostru de a furniza servicii de înaltă calitate și de a oferi călătorilor o experiență plăcută.” preciza pe pagina personală de facebookSorin Manda.

Mi-aș dori însă să vină și ziua în care board-ul de conducere va anunța cu surle și trâmbite profitul. Valiza de bani rezultată în urma volumului ”impresionant” de pasageri.

Până atunci aflăm totuși că un volum mare de calatori nu coincide întotdeauna și cu un profit mai consistent al Aeroportului.

”Chiar și în această situație de creștere a numărului pasagerilor, Aeroportul Internațional Craiova înregistra pierderi de peste 3 milioane de lei în primele trei luni ale acestui an. Datele apar într-un răspuns al Ministerului de Finanțe la o interpelare parlamentară și arată că AIC avea deja pe primul trimestru al acestui an pierderi de 3,216 milioane lei.”, mai precizează infotoday.ro.

Se pare că până la finalul primei jumătăți a lui 2023 Aeroportul și-a continuat activitatea ”prosperă”.

Pierderi AIC la finele primei jumătăți a anului 2023

Prosperă probabil doar pentru conducere căci pentru instituția condusă de fratele eurodeputatului Iulian Claudiu Manda în niciun caz.