― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăNațional17 percheziții domiciliare vizând 17 medici de familie din județul Brașov dintre...

17 percheziții domiciliare vizând 17 medici de familie din județul Brașov dintre care 11 numai în Brașov

În cursul dimineții de astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au desfășurat o amplă operațiune sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. Acestora li s-au alăturat forțele de poliție din municipiul Brașov, municipiul Făgăraș și Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În total, au fost efectuate 17 percheziții domiciliare, iar două ordonanțe de ridicare a înscrisurilor au fost puse în aplicare în județul Brașov. Operațiunea vizează un dosar penal cu privire la obținerea ilegală de fonduri, având în centrul său 17 medici de familie din această regiune, dintre care 11 activează în municipiul Brașov.

Acțiunea a avut ca scop descoperirea și ridicarea de mijloace de probă, inclusiv înscrisuri oficiale, echipamente informatice și evidențe personale. În plus, au fost conduse la sediul poliției 5 persoane pentru audieri, în baza unor mandate de aducere.

Conform informațiilor preliminare furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, există o suspiciune rezonabilă că, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, destinate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2. Aceștia ar fi întocmit fișe de monitorizare telefonică zilnică, pretinzând că efectuează monitorizări zilnice la 105 lei/pacient, în realitate neavând contact sau comunicând doar în primele zile cu pacienții infectați cu Covid-19.

Până în acest moment, urmărirea penală este în curs, și nimeni nu a fost pus sub acuzare. Operațiunea a implicat eforturile colaborative ale diverselor structuri ale poliției și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Articol publicat inițial pe debrasov.ro pe data de 26 ianuarie 2024.