― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăNaționalPerformanțele administrațiilor locale, luate științific “la bani mărunți”

Performanțele administrațiilor locale, luate științific “la bani mărunți”

Mandatul aleșilor locali din România se încheie în curând. Au avut patru ani pentru a arăta că știu să administreze banii publici. Au avut patru ani (sau chiar mai mulți) pentru a arăta că au meritat încrederea care le-a fost oferită prin vot.

Mai mult, pentru că se pregătesc de campania electorală, este posibil să se folosească de banii publici pentru a face campanie ascunsă și pentru a-și asigura succesul în alegeri.

Cât de eficiente au fost primăriile din București și din țară vom afla prin consultarea datelor pe care acestea sunt obligate să le pună la dispoziția publicului, online. Uneori informațiile sunt la vedere, alteori sunt ascunse în spatele multor clickuri.

Le căutăm pe toate, le adunăm, le analizăm și le comparăm în cadrul Open Data Hackaton, organizat de Freedom House România, Expert Forum, Geeks for Democracy și Corupția ucide.

Evenimentul are loc la București, pe 19-21 aprilie 2024 cu jurnaliști, programatori, specialiști UX, graphic designer, reprezenanți ai ONG-urilor cu misiune civică, studenți interesați de subiect sau de jurnalism digital, profesori de jurnalism sau de științe politice, videographeri.

Acest proiect este finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în această lucrare aparțin autorului/autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.

Articol publicat inițial în bargau.ro.