― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăNaționalStatul român a vărsat milioane de euro în conturile Lukoil și ale...

Statul român a vărsat milioane de euro în conturile Lukoil și ale firmelor oligarhului Deripaska, furnizorii strategici ai armatei ruse

Lukoil a livrat kerosenpentru avioanele de luptă rusești folosite în războiul din Ucraina.

În paralel, autoritățile române au cumpărat de la Lukoil combustibil de sute de milioane de euro.

În același fel, lucrări publice de zeci de milioane de euro au ajuns la Strabag, companie al cărei beneficiar real a fost până de curând Oleg Deripaska, oligarh rus pus pe listele de sancțiuni ale statelor occidentale, care a furnizat prin companiile sale din Rusia pudră de aluminiu pentru proiectilele folosite în masacrele de la Buceași Mariupol.

27 februarie 2022 – La finalul ședinței de Guvern, fostul ministru de Interne Lucian Bode anunță că analizează contractul Lukoil pentru furnizare de carburanți pentru mașinile MAI: “Din punctul meu de vedere este în categoria celor care trebuiesc sancționate și revizuite“. De fapt, toate ministerele urmau să verifice dacă au printre furnizori entități aflate pe lista de sancțiuni a EU.

Ianuarie 2024 – Lukoil continuă să furnizeze combustibili autorităților publice, conform datelor publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.

Valoarea totală a contractele cu statul în ultimii opt ani, inclusiv contracte cadru (în acest caz, valoarea efectivă este cea a contractelor subsecvente semnate) depășește 250 de milioane de euro.

Investigația pe larg pe context.ro.