― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăOpinii55% din copiii din România vor să plece din țară

55% din copiii din România vor să plece din țară

Europarlamentarul Alin Miuța ne prezintă o realitate sumbră cu care, din păcate nu suntem străină: 55% din copiii din România vor să plece din țară.

”Pare șocant dar dacă te uiți la situația copiilor și tinerilor, nu mai e așa șocant.

Câteva cifre de la Eurostat:

– 41.5% din copiii români sunt în risc de sărăcie și excluziune socială. CEA MAI MARE CIFRĂ DIN UE.

– 15.6% din elevii din România renunță la școală înainte să-și termine studiile. CEA MAI MARE CIFRĂ DIN UE.

– 20% din tinerii din România sunt în limbo, adică nu sunt nici la școală și nici nu au un loc de muncă. CEA MAI MARE CIFRĂ DIN UE.

– 60% dintre tinerii din România locuiesc în case supra-aglomerate, adică stau cu părinții pentru că nu au bani de o casă a lor. CEA MAI MARE CIFRĂ DIN UE.”, scrie europarlamentarul pe pagina personală de facebook.

”Cam la toți indicatorii care privesc copiii și tinerii suntem ultimii din UE. Asta pentru că educația nu a fost niciodată în topul priorităților guvernelor. Nu doar că nu a fost prioritate dar când am avut fonduri europene disponibile am fost printre ultimele țări care să acceseze acele fonduri.

Mi se pare clar ca lumina zilei că dacă nu investim serios în educație, dacă nu dăm acel 6% din PIB care tot e promis de ani de zile, vom ajunge o țară în care nu-și va mai vedea multă lume viitorul.”, mai scrie Alin Mituța evidențiind necesitatea alocării unui procent din PID care să revitalizeze sistemul educațional.