― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăOpinii„Care elite?! Cangrena este uriașă.”

„Care elite?! Cangrena este uriașă.”

În timpul cursurilor sale, profesorul Marian Popescu le proiecta câteodată studenților o scenă celebră din filmul Parfum de femeie.

Aceea în care Frank Slade, locotenent-colonelul orb interpretat de Al Pacino, îi ia apărarea, printr-un discurs memorabil, lui Charlie, studentul care îl îngrijește și care urmează să fie exmatriculat pe nedrept din facultate. În fața mai marilor universității, Frank Slade ține o pledoarie memorabilă asupra faptului că școala ar trebui să construiască, în primul rând, caractere.

„Studenții mei erau, majoritatea, impresionați și unii dintre ei mi-au și zis că e prima oară când aud că școala ar trebui să construiască caractere. Le-am spus că asta este o afirmație a primului rege al românilor, Carol I, că asta e misiunea școlii – până să furnizezi cunoaștere, trebuie să construiești caractere.

Adică persoane care să discearnă ce e bine de făcut în serviciul celorlalți, că asta nu se înțelege la noi, noi ne gândim, în bună măsură, cum să ne fie bine bine nouă. Am colegi universitari care realmente nu sunt interesați de alte lucruri decât de propria carieră”, a povestit Marian Popescu în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

Raluca Ion @republica.ro

Foto – Inquam Photos

Continuare articolul pe republica.ro

Articolul precedent
Articolul următor