― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăNaționalCopreşedintele REPER Dragoş Pîslaru sesizează Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia...

Copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru sesizează Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia cu privire la legitimitatea comasării alegerilor europarlamentare şi locale

Conform comunicatului lui presă al partidului, textul înaintat celor două Comisii este următorul:

„În România, Guvernul actual, format din Partidul Social Democrat PSD (afiliat S&D) şi Partidul Naţional Liberal PNL (afiliat PPE) poartă discuţii şi negocieri avansate în cadrul coaliţiei privind comasarea alegerilor europarlamentare din 9 iunie cu cele locale.

Având în vedere aspectele menţionate, adresăm următoarele trei întrebări:

1) Guvernul vrea să modifice codul administrativ, care acum presupune că mandatul aleşilor locali se validează în maxim 20 de zile de la alegeri.

În eventualitatea în care reuşeşte acest lucru, am fi puşi în situaţia de a avea primari şi alţi aleşi locali care timp de 3 luni nu şi-ar intra în atribuţii, întrucât mandatul aleşilor locali în funcţie nu poate fi micşorat din punct de vedere legal. Consideraţi că este îndreptăţită decizia guvernului de a modifica codul administrativ cu câteva luni înainte de alegeri pentru a fi avantajate electoral cele două partide din coaliţie?

2) Având în vedere că o comasare ar împiedica exercitarea drepturilor de vot pentru unele persoane care nu se vor afla în ziua votului în localitatea de domiciliu, e corect şi democratic ce face guvernul?

3) E democratic să se modifice aspectele ce ţin de organizarea alegerilor cu mai puţin de 6 luni înainte de organizarea acestora?”.

Articolul integral pe news.ro.