AcasăOpiniiDe ce suntem săraci într-o țară bogată

De ce suntem săraci într-o țară bogată

Ciucă și Ciolacu, fostul și actualul premier, s-au transformat în optimiștii de serviciu ai independenței energetice a României.

Nu a trecut mult timp de la momentul tăierii diverselor panglici, cu ocazia inaugurării unor investiții energetice de amploare în Bulgaria sau Grecia, despre care domnul Ciucă, prezent în poze, la fața locului, ne entuziasma cu promisiunea unor viitoare interconectări cu țara noastră.

Evident, am rămas doar cu promisiunile și cu pozele. Acum, după rotativă, Ciolacu a preluat rolul de porumbel alb și ne promite că totul va fi bine, că plătim puțin pentru gaze și energie electrică și că statul are banii pentru a subvenționa, în continuare, facturile de energie.

Actuala schemă a băieților deștepți din energie e destul de simplă. Prețurile de producție, respectiv de achiziție, de pe bursă, sunt la un nivel mult mai mic în raport cu perioada de criză energetică din ultimele luni, atingând valori chiar mai reduse în comparație cu lunile dinaintea declanșării războiului din Ucraina.

Articolul a fost publicat prima dată pe platforma PRESShub, în cadrul Arena PRESShub.

Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Ramona Strugariu este copreședinta Partidului REPERși europarlamentar RENEW Europe.

„Suntem grupul politic pro-european din Parlamentul European. Misiunea noastră este de a reînnoi Europa. Suntem inspirați să construim o Europă liberă și echitabilă.” – Renew Europe