― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăOpinii”Ne trebuie oameni cu minte”

”Ne trebuie oameni cu minte”

Ne trebuie oameni cu minteÎntr-o expunere remarcabilă, făcută în luna octombrie la Chișinău, profesorul Mircea Miclea vorbește despre necesitatea dobândirii de conținuturi în procesul învățării. Fără o asemenea acumulare de conținuturi, educația noastră rămâne una superficială și vulnerabilă, expusă oricărei manipulări.

Dobândirea de conținuturi este, oarecum, secretul însuși al învățării și al dezvoltării unei gândiri sănătoase, autonome și critice. Explozia recentă de teorii ale conspirației, de pseudoștiinței și fantezii alternative numite post-adevăr sau fake-news și-a găsit un sol fertil tocmai în mințile în care conținuturile de cunoaștere sunt foarte subțiri, iar capacitățile de a prelucra informațiile sosind în avalanșă pe toate canalele posibile se dovedesc foarte slabe.

De fapt, am putea să spunem că o parte importantă din succesul conspirațiilor și pseudoștiințelor se datorează tocmai „preluării” lor înăuntrul unor rețele formate din persoane care au avut dificultăți în a dobândi cunoaștere și în a o transforma în repere care să le permită să gândească mai ușor cu mintea lor și nu cu mintea altora.

Ciprian Mihali @presshub.ro

Continaure articolului pe presshub.ro