― Advertisement ―

Ai nevoie de un website de prezentare sau de un magazin online?

spot_img

Experiența acumulată în timp ne oferă o viziune mai bună cu privire la ce anume are nevoie business-ul tău pentru a avea succes.

AcasăOpiniiProtestele medicilor sunt justificate și nu sunt doar despre ei, pentru că...

Protestele medicilor sunt justificate și nu sunt doar despre ei, pentru că măsurile Guvernului ne afectează pe toți. (Cosmin Poteraș @presshub.ro)

„Consultațiile cu bilet de trimitere sunt baza sistemului medical de la noi”. Asta mi-a spus ieri un medic vizat de reducerea veniturilor propusă de CNAS ca urmare a bugetului dezasturos votat de coaliția de guvernare, care reduce fondurile destinate plății medicilor de familie și medicilor din ambulatoriu, cu consecințe asupra noastră, a tuturor.

Da, știu, lucrurile nu funcționează sau funcționează prost în sănătate. Accesul la servicii medicale în România este o poveste de groază.

Cu toate acestea, în loc să îmbunătățim ceea ce nu merge, înrăutățim ceea ce merge cu mare dificultate. Cam asta a fost abordarea Guvernului atunci când a redus bugetul destinat medicilor de familie și medicilor care lucrează în ambulatoriu fără vreo justificare obiectivă legată de activitatea desfășurată de ei, ci doar din pix, ca să iasă bine cifrele.

Da, am văzut multe proteste ale medicilor de-a lungul timpului prin care revendicau salarii/venituri mai mari. De data aceasta, oamenii nu cer nimic în plus, cer doar să NU li se taie 30% din venituri.

Da, înțeleg că există în rândul medicilor, ca în toate categoriile profesionale, și uscături: medici care umflă nota de plată cu activități „prestate” fictiv sau care nu erau necesare.

Articolul integral pe presshub.ro.